V Braniku pod gradom Rihemberk bo to nedeljo, 27. avgusta, tradicionalna prireditev B’ndimska kvatrnica s koncertom, lokalno tržnico, kulinaričnimi dobrotami in zabavo za otroke.

Uvodni koncert v organizaciji Krajevne skupnosti Branik bo na gradu Rihemberk, v petek, 27. avgusta ob 20:30. V večer nas bo popeljal Big band Nova z gostjami Niko Kodrič, Tjašo Fajdiga in Damjano Golavšek. Vstopnice so na voljo ob vstopu na grad. Vstopnina je 10 evrov.

Foto: Jernej Humar

Letos bomo nedeljski dogodek prvič obogatili tudi z brezplačnim grajskim programom na gradu.

Foto: Uroš Rojc

V okviru B’ndimske kvatrnice vas vabimo na štiri grajske dogodke:

10:00 Potovanje v razcvet Rihemberka – Igrani ogled z Eleonoro in Ferdinandom za družine (Obvezna predhodna prijava na tel.: 051201910)

10:00 – 13:00 Lokalna tržnica z ekološko ponudbo

17:00 Zgodbe od tu in tam z grajsko gospodično Palmeiro (Obvezna predhodna prijava na tel.: 070123492, vstop prost)

19:00 Kraljeva joga v idiličnem grajskem parku (Obvezna predhodna prijava na tel.: 070123492, vstop prost)

Na gradu bo med 10. in 18. uro potekala tudi družinska igra Zakladi gradu Rihemberk. Vstopnina po ceniku na vhodu v grad.

Organizatorji prireditve: Turistično društvo Branik in Krajevna skupnost Branik v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica in zavodom Svitar.

Organizacija programa na gradu Rihemberk  je del projekta LAS sodelovanja »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«, ki ga sofinancirata Evropski sklad za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja.