Srednjeveški grad Rihemberk se predstavi na festivalu

Grad Rihemberk, ki velja za enega najstarejših gradov na Slovenskem, se kot osrednji subjekt projekta »LAS Vzpostavitev gradu Rihemberk kot središča trajnostnega turizma širšega goriškega prostora« (akronim DediCenter Rihemberk) povezuje s sosednjimi pokrajinami in turističnimi organizacijami z namenom skupne promocije širšega goriškega prostora in njegovih zgodb.

Znotraj festivala srednjeveške in renesančne glasbe Flores Musicae, ki letos praznuje jubilejno 10. obletnico, se bosta tokrat povezali kulturni dediščini Rihemberka in Goriških brd. Obiskovalci festivala bodo ob stari glasbi spoznali nove vsebine in ponudbo gradu Rihemberk. Prvi v nizu koncertov bo v Vili Vipolže v četrtek, 17. septembra 2020, na katerem bo nastopil ansambel Musica Cubilcularis.

Koncerti srednjeveške in renesančne glasbe se odvijajo v arhitekturnih biserih goriškega prostora. Letošnja prizorišča so poleg Vile Vipolže tudi Grad Kromberk, Goriški grad in Frančiškanski samostan Kostanjevica v Novi Gorici. Vabljeni.

Več informacij: http://www.kulturnidom-ng.si/glasba/flores-musicae/