Od Velike noči do Martinovega bo grad za obiskovalce odprt ob sobotah, nedeljah in praznikih med 10. in 18. uro.

Družine in raziskovalci po duhu se na odkrivanje gradu lahko podajo z zemljevidom, v samostojnem raziskovalnem ogled Zakladi gradu Rihemberk. Skupine pa grad pričakuje z vodenimi ogledi in z barvito paleto interpretacijskih ogledov. 

Rihemberk v sezono vstopa z lepše urejeno grajsko kapelo, eno najstarejših in najzanimivejših stavb na gradu. Zgrajena naj bi bila že v 13. stoletju. Kasneje je bila sodeč po letnici 1533 prenovljena. Današnjo renesančno-baročno obliko je kapela dobila v 17. stoletju, o čemer priča napis na obnovljenem kamnitem oltarju. Rihemberška kapela, skriva veliko zgodb, tudi o tem, zakaj je bila prvotno posvečena sv. Pankraciju, kasneje pa sv. Ani. Nekaj skrivnosti nam bo razkritih na dogodku odprtja kapele, v petek 21. 4. ob 17. uri, ko obiskovalce pričakuje zanimiv grajski program.

Letošnja novost zavoda Svitar, ki omogoča dostopnost in programe na gradu, je doživetje Rojeni za vladanje, v katerem se gosti oblečejo v posnetke kostumov iz 14. stoletja in prevzamejo identiteto resničnih osebnosti družine Rihemberških. Program, ki sta ga podprla Ministrstvo za kulturo in Center za kreativnost, gostom ponudi urjenje v 10 veščinah plemstva na poti iskanja plemenitosti v sebi.