V nedeljo 27. 8. med 10. in 13. uro bomo na gradu Rihemberk za vas pripravili lokalno tržnico z ekološko ponudbo:

Na stojnici Čilčevih, se obetajo različne vrste sirov, skut in jogurtov. Domačija goji in razvaja čredo kraških ovc oziroma istrskih pramenk ter drežniških koz. Obe avtohtoni pasmi spadata med ogrožene vrste, je pa mleko obeh pasem izjemno bogato in lastnikoma kmetije omogoča izdelavo palete produktov, katerih okusi odražajo prvinskost okolja ter živali.

Tina s čudežnimi zabojčki nosi v sebi ustvarjanost….iz ostankov usnja scopra nakit, platnene torbe popestri z barvanjem, jim doda pozabljene kravate, iz tekstilnih krp zloži vrečke za  kruh ali pa za nabiranje zelišč,… in še kaj se najde v njenih zabojčkih.

Žafran Tolmin, pridelava začimb,Ivan Mangani ponujajo prvi slovenski žafran, ki so ga baje prvi gojili Sumerci. Zaradi posebne kombinacije snovi, ki jih vsebuje in med katerimi lahko najdemo tudi zelo pomembne antioksidante, je žafran pomemben za lajšanje mnogih težav, povezanih z zdravjem in počutjem.

Vinarstvo in turizem Baša: Vinogradniška in vinarska dejavnost kmetije temelji na prepletanju sodobnih znanj in najnovejše tehnologije, obenem pa ostajajo števili procesi v osnovi enaki kot nekoč. Pridelana vina so kakovostna in vrhunska, na kar je družina Baša še posebej ponosna. Najstarejše vino v vinski kleti je rumeni muškat desert letnik 2006. 

V popoldanskih urah bo obogatena tržnica v Braniku na B’ndimski kvatrnici.

Organizacija lokalne tržnice z vodenim ogledom je del projekta LAS sodelovanja »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«, ki ga sofinancirata Evropski sklad za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja.