Ko si oblečemo srednjeveško obleko, prevzamemo novo identiteto in osvojimo veščine plemstva, lahko raziščemo drugačne globine svojega jaza ter jih ujamemo v svoj srednjeveški video o porazih in zmagah! Rojeni za vladanje – Igra plemstva na srednjeveških gradovih je dediščinski turistični produkt, namenjen poslovnim skupinam, razširjenim družinam in manjšim skupinam ljubiteljev gradov in doživljajskih iger.

Na gradu Rihemberk Svitar gradi programe kostumske interpretacije dediščine pod blagovno znamko Igre plemstva. Med različnimi igranimi produkti lahko po novem izberete doživetje, v katerem oblečeni v kostume vi sami prevzamete vloge nekdanjih graščakov. Na poti povezovanja z dediščino se preizkusite v veščinah, preko katerih je bil v srednjem veku vsak plemič usposobljen za opravljanje vladarske funkcije.

Soočite se z nepojasnjenim padcem svoje plemiške družine, ki pa ni tragičen, saj vas namigi pripeljejo do stare knjige, ki pojasni mnoge skrivnosti v zgodovini … In pod lahkotnim vodstvom dveh graščakov novi plemiči posnamete to dogajanje kot kratek srednjeveški film z vami v glavnih vlogah.

V doživetje Svitar vključuje mnoga interpretacijska sredstva in metode, ki iz izobraževalne teme ustvarijo pestro in zabavno dogajanje, polno izzivov za goste. Z večplastnim scenarijem doživetja gostom ponudi povezovalen produkt s pridihom transformacije, tako zaradi oblačenja v prelepe kostume in zanimivega urjenja v desetih plemiških veščinah, kot tudi zaradi notranjih razmislekov, ki jih skupina sklene med iskanjem plemičev v sebi.

Rojeni za vladanje – igra plemstva na srednjeveških gradovih (fotografija: Uroš Rojc)

DODATNE INFORMACIJE:
Zavod Svitar, https://svitar.si/rojeni-za-vladanje/

Naložbo sofinancirajo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Evropska unija z Evropskim skladom za regionalni razvoj ter Center za Kreativnost.