OBIŠČITE GRAD

INDIVIDUALNI OGLEDI

Dragi ljubitelji gradov in srednjeveških utrdb, oboževalci kulturne in naravne dediščine ter občudovalci razgledov in govoreče tišine preteklosti, grad Rihemberk vas bo preprosto očaral.

S svojo markantno kamnito silhueto in najvišjim grajskih stolpom med slovenskimi gradovi se bo vtisnil globoko v vaš spomin.

Obisku gradu namenite vsaj 1 uro. Ob vstopu boste prejeli zloženko, ki vas bo vodila med raziskovanjem grajskega kompleksa in njegove preteklosti.

VODENI OGLEDI

Od nekdaj je človek predajal zgodbe preteklosti s pripovedovanjem, zato obiskovalcem gradu Rihemberka priporočamo voden ogled v družbi strokovnega spremstva. Vodenje prilagodimo starosti, vrsti in željam obiskovalcev. Izbirate lahko med dvema tematskima vodenima ogledoma.

Od nekdaj je človek zgodbe preteklosti najraje podoživljal skozi pripovedovanje, zato obiskovalcem gradu Rihemberka priporočamo voden ogled v družbi strokovnega vodnika. Vodenje prilagodimo starosti, vrsti in željam obiskovalcev. Izbirate lahko tudi med dvema tematskima vodenima ogledoma.

Več o ponudbi & kontakt >


GRAD RIHEMBERK SKOZI PROSTOR IN ČAS

Rihemberški grad že stoletja varuje dolino pod seboj in prehod na kraško planoto proti morju. Skozi čas je rastel, pridobival obrambne zidove in stolpiče, se prelevil v ugledno rezidenco, menjal lastnike in prebivalce ter bil priča številnim pomembnim dogodkom. Če vas zanimata zgodovinska in arhitekturna dediščina gradu, vam priporočamo naročilo vodenega ogleda Grad Rihemberk skozi prostor in čas.

NETOPIRJI NA GRADU RIHEMBERK

Čeprav so časi, ko so na rihemberškem gradu bivali graščakinje in graščaki, minili, to še ne pomeni, da na gradu ni življenja. Grad Rihemberk je v zadnjih letih postal poletna rezidenca in kotišče zanimivih in ogroženih nočnih živali, netopirjev. Območje gradu je zaradi svojih posebnosti vljučeno tudi v program Natura 2000. Če želite izvedeti več o naravni dediščini na gradu in njegovi okolici, vam priporočamo naročilo vodenega ogleda Netopirji na gradu Rihemberk.

KONTAKTIRAJTE NAS

    Vsi dogodki na gradu Rihemberk so izvedeni ob upoštevanju napotkov za ohranjanje dragocene kulturne in naravne dediščine gradu in njegove okolice. Grad je še v fazi obnove, zato so obiskovalci naprošeni, da upoštevajo varnostne napotke in v čim večji meri prispevajo k lastni varnosti ter k varovanju kulturnega spomenika.