V soboto 16. 3. 2024 ob 9. uri vse dosedanje in nove »Prijatelje Rihemberka« vabimo na tradicionalno pomladno srečanje in čistilno akcijo na gradu Rihemberk.

Grad bomo pred pomladnim odprtjem tudi letos skupaj očistili in pripravili za obiskovalce v prihajajoči turistični sezoni.

Z udeležbo na čistilni akciji boste na najbolj neposreden način prispevali k skrbi za ta naš izjemen kulturni spomenik in hkrati naredili tudi nekaj dobrega zase: poleg preživetega dopoldneva na gradu ob delu, druženju in skupni malici, se boste tako pridružili veliki skupini »Prijateljev Rihemberka«. Skupina združuje prostovoljce, ki iz leta v leto prispevajo k lepši podobi, razvoju programov in promociji gradu Rihemberk.

Nagrada za udeležbo na čistilni akciji je brezplačna letna karta za vstop na grad Rihemberk v letu 2024.

Grad bo predhodno pokošen, grabili, pleli in drugače urejali bomo zunanje površine in zidove znotraj grajskega kompleksa. S seboj prosimo prinesite ustrezno zaščitno opremo ter vrtno orodje (škarje, grablje, lopate, motike, metle, smetišnice).

Delo bomo zaključili do 13. ure. Sledila bo topla malica za vse udeležence na gradu iz Ošterije Branik.

Za več informacij pokličite na telefon gradu Rihemberk.: 051201910. Prijave so zaželene. Hvaležni vam bomo za vašo pomoč!

V primeru dežja bo akcija prestavljena.

Organizatorji dogodka: Zavod Svitar, KS Branik, TD Branik in Mestna občina Nova Gorica.