POMEMBNO OBVESTILO:
Zaradi omejevanja okužb s Covid-19 bodo letošnje Rihemberške zgodbe v besedi in sliki potekale virtualno – predstavitev bo dostopna na spletni strani www.branik.si.

Ogled mlina v živo tako ne bo mogoč, jesensko toplo vreme pa vas še vedno vabi na izlet od gradu Rihemberk do mogočnega mlina in domačije po panoramski poti skozi vasi Preserje in Vrh.

——————————

Rihemberške zgodbe v besedi in sliki tudi letos vabijo v slikovito dolino Branice. V nedeljo, 26. septembra 2021, bomo prisluhnili zgodbi mlina v Peklu, nekdanjim Lanthierijevim mlinom na reki Vipavi v Steskah. Tam bo tudi potekala letošnja predstavitev, zasnovana v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine (DEKD) in Tedna kulturne dediščine 2021.

Mlin je bil zgrajen v začetku 18. stoletja v soteski, ki jo je reka Vipava utrla med vipavskimi griči. Ogledali si bomo domačijski kompleks ter spoznali njegovo zanimivo preteklost.

Ogled mlina lahko združite v zanimiv izlet: z gradu Rihemberk ali iz Branika se do Pekla odpravite peš po panoramski poti skozi vasi Preserje in Vrh ter nato po obnovljeni poti proti Steskam in reki Vipavi.

Več namigov za izlet: https://rihemberk.com/raziscite-okolico/…

Informacije: Društvo Franc Zgonik Branik, 051 343 176, www.branik.si