Letošnje leto na gradu Rihemberk je bilo pestro in polno druženj z zadovoljnimi obiskovalci. Zaključilo se je zmagovito.

Še preden smo konec aprila proslavili svečano odprtje grajske kapele, ki jo je obnovila lastnica gradu Mestna občina Nova Gorica, nas je presenetil bogat pomladen obisk gradu.

Manjši dogodki z lokalno tržnico in spremljevalnim programom so se vrstili skozi vso sezono. Najbolj so nam ostali v spominu Pohod dveh gradov, Noč netopirjev, koncert Damjane Golavšek z gostijami in z BIG bandom NOVA , poroke na grajskem dvorišču, koncert Frine, družinska iskanja zakladov z našimi damami in vitezi in številne izpovedi posameznikov, ki so bili v preteklosti povezani z gradom.

Najgloblje v srcu pa gredo z nami obiski številnih skupin šolarjev, družin in poslovnežev, s katerimi smo stkali čudovite zgodbe o dragocenosti gradu Rihemberk.

Prav te zgodbe – Igre plemstva na gradu Rihemberk zavoda Svitar v partnerstvu z Mestno občino Nova Gorica so nam na koncu letošnje sezone prinesle nagrado BIG SEE Tourism Design Award v kategoriji dediščina kot doživetje.

Zahvaljujemo se vsem partnerjem, gostom in Prijateljem Rihemberka, da so z nami sooblikovali uspešno sezono 2023!