Vipavsko dolino lahko z drugimi besedami poimenujemo tudi “Rajska dolina”, saj v njej najdemo veliko unikatnih krajev, ki ponujajo kombinacijo naravne lepote, kulturne dediščine, vrhunskih vin in kulinaričnih dobrot. Tu se seveda nahaja tudi priljubljena turistična destinacija v Braniku, Grad Rihemberk, ki mnoge privablja k obisku.

Organizacija študijske ture z imenom “Skok v Rajsko dolino” je prisotnim domačim in tujim novinarjem ponudila vpogled in predstavitev teh čudovitih krajev. Na poti iz Nove Gorice do Prvačine, Branika in Dornberka so gostje okušali odlična vina, olivna olja in domače kulinarične specialitete, za kulturno obarvanost pa so poskrbele aleksandrinke, kmečke žene iz Dornberka, Dornberški fantje in Godalni kvartet Nova. Poleg tega so tudi nekaj novega izvedeli  in se seznanili s temami, ki so jih zanimale na strokovni delavnici.

Izlet je gostom vsekakor popestrila pot iz Branika na Rihemberk. Tam jih je pričakal sprejem v grajskih kostumih. V družbi Eleonore in Ferdinanda so spoznali grad in se sprostili v igrivem doživetju bogate kulturno-zgodovinske dediščine. Igrani program, ki ga je zavod Svitar pripravil na gradu, je v gostih zbudil viteškega duha in jih tako zbližal z zgodovino mogočnega srednjeveškega gradu. Na obisku gradu so uživali gostoljubje in lep kulturni ter glasbeni program.

Foto: Ana Rojc