Lokalna tržnica in igrani ogled gradu Rihemberk sta v nedeljo 27. 8. obiskovalcem gradu Rihemberk pričarala prijeten dopoldan. Potovanje v zgodovino gradu z Eleonoro in Ferdinandom iz zavoda Svitar je navdušilo goste z igrivo interpretacijo, igrami in preizkusi. Nasmejani in obogateni so se še dolgo zadržali ob stojnicah z dobrotami. Poklepetali so s ponudniki domačije Čilčevi, vinarstva Baša in Žafrana Tolmin o kvalitetnih produktih naših krajev in med sabo navezali stik za bodoča sodelovanja.

Foto: Svitar

Mnogi med obiskovalci, ki so užili grajski dopoldan, v popoldanskih urah pa prisluhnili čarobnim zgodbam grajske gospodične in se spojili z grajskimi energijami med jogo v parku, so ta konec tedna obiskali grad že drugič. Petkov koncert Big Banda Nova z gostjami in sobotna Mednarodna noč netopirjev, sta obiskovalce navdušili in z veseljem so se na Lokalno tržnico in program na grad vrnili še v nedeljo.

Foto: Nataša Kolenc

Omenjen program so pripravili Krajevna skupnost Branik, Turistično društvo Branik in Svitar v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica, Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev in Eurobats.

Priložnost za prijetni začetek nedeljskega braniškega praznika B’ndimske kvatrnice, kjer se je lokalna tržnica nadaljevala, je bil izveden v okviru projekta LAS sodelovanja »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«. Sofinancirata ga Evropski sklad za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja. 

Letos bodo na gradu lokalno tržnico z brezplačnim igranim ogledom pripravili še enkrat, v okviru Pešpoti med dvema gradovoma – Rihemberkom in Dornberkom, v nedeljo 17. 9. 2023.